Els “Voladors” visiten les valls d’Àneu

16/09/2008 16:11

La colla de trabucaires d’Igualada “Els Voladors” va tenir una intensa activitat el passat cap de setmana. El divendres, va ser present a Jorba, en motiu del Correllengua d’aquesta vila anoienca. Així, el grup va fer una exhibició a la piscina per tal de donar a conèixer la seva activitats, que va donar pas a un concert del grup de rumba “Terratombats”.

El diumenge, els trabucaires es varen desplaçar fins a València d’Àneu per tal d’actuar en la I Fira del Bosc i la Fusta a les Valls d'Àneu. Aquesta fira, que té per objectiu dinamitzar el sector forestal i divulgar els valors i usos dels boscos de l'Alt Àneu, en particular, i de tota la comarca en general. Els trabucaires varen ser uns convidats d’excepció de la Fira, al costat d’una exhibició de talladors de fusta i d’esports rurals bascos. Igualment, compartiren l’exhibició amb el ball de bastons del Pla de l’Aigua, de Lleida, una colla bastonera recentment creada lligada al Casal Independentista Ocell Negre de Lleida La tasca del grup és recuperar amb força la tradició d’aquest ball típic de la ciutat, així com el vestuari autèntic que s’utilitzava.

En els propers cap de setmana, els trabucaires continuaran amb la seva activitat, en motiu dels actes del Correllengua a la comarca de l’Anoia. Així, aquest dissabte 20 de setembre, a partir de les 7 de la tarda, participaran en la cercavila que es durà a terme pel centre d’Igualada. De la mateixa manera, el proper diumenge 5 d’octubre participaran en la cercavila de grups de cultura popular que es durà a terme a la Llacuna, també en motiu del pas del Correllengua per aquesta vila anoienca.
 

Enrere

Cerca

© 2008 Tots els drets reservats.