Els trabucaires Els Voladors celebren la seva diada

24/11/2009 10:29

Els trabucaires d’Igualada “Els Voladors” celebraran aquest cap de setmana la seva diada de la colla. En motiu de les festes de Sant Faust, impulsades per la Coll@nada, els trabucaires realitzaran un seguit d’activitats, ja que varen “batejar-se” ara fa un any, amb un acte que va comptar amb la presència de les colles de trabucaires de Manresa i Cervera i el gegant Mansuet de Collbató. Un any després, volen celebrar aquest aniversari amb diferents activitats, emmarcades precisament en les festes de Sant Faust d’Igualada per tal de donar-les a conèixer i fer-les créixer .

El dissabte 28 de novembre, a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, duran a terme una espectacular “tronada” i, tot seguit, els assistents podran participar d’un vermut popular per celebrar l’efemèride. Durant l’acte també es podran comprar samarretes dels trabucaires, que es van exhaurir durant la festa major.

L’endemà, diumenge 29 de novembre, els trabucaires d’Igualada sortiran en cercavila pel centre de la ciutat. Ho faran amb la colla convidada dels trabucaires de Reus, una colla creada recentment. Els trabucaires obriran la cercavila del Faust, que aplegarà nombroses entitats de cultura popular d’Igualada, així com d’altres convidades per a l’ocasió. La cercavila sortirà a les 12 del migdia de la plaça Pius XII d’Igualada.

Amb els actes d’aquesta diada, els trabucaires volen acostar la colla a totes aquelles persones que s’hi sentin interessades, i donar a conèixer el fet trabucaire entre la població igualadina. La colla està oberta a la participació de totes aquelles persones interessades; es pot obtenir més informació dels Voladors a la seva pàgina web www.elsvoladors.cat.

Val a dir que amb aquests actes, els Voladors tanquen un any en què han participat en nombroses sortides, tan a la comarca de l’Anoia com a la resta del país. Per primera vegada s’ha visitat viles com Lleida, Andorra, Argelaguer, Valls, Collbató, Maià de Montcal... on s’han realitzat sortides i actuacions. La colla també s’ha adherit als actes reivindicatius en defensa de la cultura del foc que s’han realitzat els darrers mesos.

 


 

 

Enrere

Cerca

© 2008 Tots els drets reservats.