Els trabucaires els Voladors continuen la seva activitat

05/10/2010 13:23

Després de les sortides de Festa Major, els trabucaires els Voladors continuen la seva activitat, especialment activa aquestes setmanes.

El passat 28 d’agost la colla va ser present al barri del Serral de Sant Martí de Tous, en el bateig del gegant trabucaire Tinet. Junt amb els grallers d’Igualada, els gegants d’Igualada i la colla juvenil del Ball de Faixes de Tous, els trabucaires participaren del bateig del què serà un nou gegant de Tous. A més, es va aprofitar per tal de donar la benvinguda a un nou trabucaire, precisament del poble de Sant Martí de Tous.

El passat 5 de setembre, els trabucaires també participaren a la tronada de Sant Roc que es realitzà a la vila de Rubí, junt amb la colla de trabucaires local i d’altres colles de cultura popular de la ciutat.

Els mesos que venen seran intensos pels trabucaires, ja que participaran en l’aniversari dels gegants de Collbató (18 de setembre) i en una recreació de les batalles de la guerra del Francès a Cervera (24 de setembre).

Val a dir que els trabucaires varen realitzar enguany la tronada d’inici de la cercavila del sant de la Festa Major d’Igualada. Aquesta tronada va estar realitzada a l’estil tradicional, és a dir, amb masclets construïts per a l’ocasió, com fan algunes poblacions amb tronades històriques com Reus. La colla va voler d’aquesta manera ajudar a revitalitzar un dels actes que en els propers anys esperem que guanyi en protagonisme en la festa gran de la ciutat.
 

Enrere

Cerca

© 2008 Tots els drets reservats.